Θετικές αποφάσεις μετά από πρωτοβουλίες της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΛΑΣΥ ΒΟΡΑΣτην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις πάνω σε δύο θέματα που ανέδειξε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Το πρώτο αφορούσε την έκδοση ψηφίσματος για το λεγόμενο «αναπτυξιακό» νόμο της κυβέρνησης και το δεύτερο την διεκδίκηση από το Υπουργείο της αύξησης της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά το ψήφισμα εξέφραζε την αντίθεση στο νόμο που με το άρθρο 179 ξεπουλά με ισχνές πλειοψηφίες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα για να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες των δημοτών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε και το οποίο δεν αναίρεσε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχωρεί σε νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών.

Το προτεινόμενο από τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα ψηφίστηκε από τους συμβούλους της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, την παράταξη ΤΡΑΒΕΡΣΟ, την παράταξη ΒΟΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ (διαφοροποιήθηκε μόνο στο πολιτικό σκεπτικό της εισήγησης όπου καταλόγιζε ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) και το μεγαλύτερο μέρος της παράταξης του Δημάρχου. Αντίθετα το καταψήφισε η παράταξη της ΝΔ και ένας σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου. Το ψήφισμα έχει ως εξής:  

      «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας:

  • είναι κατά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των Δήμων και ζητά την ενίσχυσή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με προσωπικό, μέσα και χρηματοδότηση.
  • Απαιτεί την άμεση απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.
  • Ζητά την απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Διεκδικεί άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται πολλά χρόνια με ελαστικές σχέσεις εργασίας.  Προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Απαιτεί τη διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας αφού από την 1η Νοέμβρη κόβεται σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα.
  • Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για αύξηση της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών η ΛΑΣΥ το είχε θέσει μαζί με πολλά άλλα προβλήματα της εκπαίδευσης ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η δημοτική αρχή το έφερε τελικά με ένα μήνα καθυστέρηση, αποσπασματικά και χωρίς να συζητήσει και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην περιοχή μας. Το αίτημα, πάντως, προς το Υπουργείο Παιδείας, για την αύξηση της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, τέλος, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει προσπάθεια να μπλοκαριστεί η αλλαγή του ονόματος του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας, σε Δήμο Κερκυραίων. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ψήφισε παρόν τονίζοντας ότι η συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική και πως το θέμα είναι η συνεργασία και συμπόρευση όλων των Δήμων στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο και το λαό.

Αχαράβη,  7/11/2019

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ρούσσινος Κώστας, Ρούσσινος Αλέξανδρος, Μπάνος Βάρθης

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.