Δελτίο τύπου της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Η ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ του ΚΚΕ ευχαριστεί όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, ψήφισαν τα ψηφοδέλτια του.

Θεωρούμε ότι έγινε ένα πολύ μικρό βήμα σήμερα με το αποτέλεσμα που κατέγραψε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές με ποσοστό  6,1% και που μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Αποτελεί συνέχεια του θετικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής.

Το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό», προς όφελος του λαού.

Βέβαια καταγράφεται λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όμως  η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση αριστερής, ριζοσπαστικής πολιτικής αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει, έστω και συνθηματολογικά, την εναντίωση με τα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Αν και είναι θετική η τάση επανασυσπείρωσης νέων ψήφων υπέρ του ΚΚΕ τα συνολικά αποτελέσματα δεν εκφράζουν σημαντική τάση χειραφέτησης εργατικών – λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Η πιο ακραία έκφραση αυτής της αναντιστοιχίας είναι το ψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής και  αποτελεί αρνητικό στοιχείο για το λαό.

Η άρχουσα τάξη τα πολιτικό σύστημα διαθέτει σοβαρές εφεδρείες.

Τίποτε δεν έχει κριθεί οριστικά αφού ο ίδιος ο λαός δεν έχει χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του.

Είναι αναγκαία η ανάπτυξη  κινήματος ρήξης με την Ε.Ε. και τα μονοπώλια.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δείχνει το δρόμο της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου για το λαό μας από αύριο κιόλας για σκληρή αναμέτρηση και αγώνα για ανακούφιση των εργαζομένων. Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στο σχολείο στη σχολή για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη Λαϊκή Συμμαχία.

Ο λαός να δείξει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ που έγκαιρα προειδοποίησε και πάλεψε δεν έμεινε μόνο σε συνθήματα και λόγια, δεν δεσμεύεται από αντιλαϊκές αποφάσεις, δεν σπέρνει αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες.

Από αύριο θα παλέψουμε όλοι μαζί για να χτίζονται οι προϋποθέσεις αναγέννησης, ανασύνταξης του κινήματος.

Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος στη δημιουργία μιας μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας με το ΚΚΕ ισχυρό παντού για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, θα διεκδικήσουμε ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να ανοίξουμε το δρόμο με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για να σπάσουμε τα δεσμά της Ε.Ε, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεων τους, όπως και αυτές ονομάζονται.

Advertisements
This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.