Κοινή Ανακοίνωση 16 Οργανώσεων Νεολαίας, ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής

Η νεολαία της Ευρώπης

ενάντια στην ΕΕ,για μια ζωή με δικαιώματα!

Κοινή Ανακοίνωση 16  Οργανώσεων Νεολαίας, ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής

«Στις ευρωεκλογές του Μαΐου καλούμε τους νέους και τις νέες από όλη την Ευρώπη που στερούνται τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην ΕΕ: Εχουμε πείρα, που μας έχει δείξει ότι η ΕΕ φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί το ευρωπαϊκό μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του. Ηταν και θα είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα του λαού. Είναι η ΕΕ των 30 εκατομμυρίων ανέργων, του 60% ανεργίας στους νέους, των 120 εκατομμυρίων ανθρώπων στο όριο της φτώχειας. Η ΕΕ όπου καταργούνται θεμελιώδη δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η αναψυχή είναι εμπόριο και προνόμιο λίγων. Η ΕΕ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις επεμβάσεις στην Ουκρανία και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η αντικομμουνιστική ΕΕ που ποινικοποιεί κομμουνιστικά κόμματα, νεολαίες και σύμβολα, που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό, που υποστηρίζει τους φασίστες, όπως έγινε με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας. Η ΕΕ που είναι ορκισμένος εχθρός της πάλης των λαών, αφού η κατάργηση της εκμετάλλευσης σημαίνει τέλος και για τις λυκοσυμμαχίες των καπιταλιστών, όπως είναι η ΕΕ.

Καλούμε τους νέους και τις νέες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, διεκδικώντας σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, δημόσια – δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, δικαίωμα στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό. Να ταχθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Nα παλέψουν για το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει κυρίαρχα το δρόμο ανάπτυξής του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος αποδέσμευσης από την ΕΕ, καθώς και της επιλογής του σοσιαλισμού. Να υποστηρίξουν τη δουλειά που κάνουν Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από την Ευρώπη στην κατεύθυνση του συντονισμού της δράσης τους, της συγκέντρωσης δυνάμεων κατά της ΕΕ, με αιχμή τις ευρωεκλογές του Μάη, αλλά και στις επόμενες πολιτικές μάχες που έρχονται.

Καλούμε τους νέους και τις νέες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων της Ευρώπης να μην εγκλωβιστούν στο αδιέξοδο του ευρωμονόδρομου. Να μην ξεγελαστούν από τα ευρωπαϊκά κόμματα, που φτιάχτηκαν από την ΕΕ και στηρίζουν την πολιτική της, από τις δυνάμεις που τους καλούν να στρατευτούν πίσω από έναν «πιο ανθρώπινο καπιταλισμό»: Ο δρόμος αυτός κινείται μέσα στα πλαίσια της ίδιας ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που δεν θα αλλάξει αλλάζοντας τον πρόεδρο της Κομισιόν, ή τους ηγέτες των θεσμικών οργάνων. Δε γίνεται η ΕΕ να γίνει φιλολαϊκή με την ενίσχυση των δυνάμεων εκείνων που χρόνια τώρα στηρίζουν τους καπιταλιστές, συνεργάζονται με αυτούς σε διάφορα κυβερνητικά πόστα, καταπατούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, δίνουν όρκους πίστης στην ΕΕ. Τους καλούμε να μη στοιχηθούν πίσω από τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, να μην περιμένουν από τη δική τους κερδοφορία ευημερία γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Αλλά και να μην πέσουν στην παγίδα των δυνάμεων που ασκούν κριτική στην ΕΕ, αλλά επί της ουσίας οι θέσεις τους είναι υπέρ της διατήρησης του εκμεταλλευτικού συστήματος, υπέρ του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Καλούμε τους νέους και τις νέες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να στηρίξουν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που καταδικάζουν την ΕΕ, να εγκαταλείψουν τις δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ και την πολιτική της, να δυναμώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό».

 

16 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ :

 • Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας (KJOe)
 • Κομμουνιστική Νεολαία Βρετανίας (YCL)
 • Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία (SDAJ)
 • Νέοι Κομμουνιστές Δανίας (UKD)
 • Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ)
 • Κίνημα Νεολαίας Κόνολι – Ιρλανδία (CYM)
 • Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας (UJCE)
 • Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών – Ισπανία (CJC)
 • Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας – Ιταλία (FGC)
 • Κομμουνιστική Νεολαία Λουξεμβούργου (CYL)
 • Νέοι Κομμουνιστές Νορβηγίας (UKN)
 • Αριστερό Μέτωπο Νεολαίας Ουγγαρίας (Baloldali Front)
 • Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι) – Ρωσία (RKSMb)
 • Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας – Σερβία (SKOJ)
 • Νεολαία Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (yTKP)
 • Κομμ ουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας (KSM)
Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.