Δήλωση των Θ. Γούλη και Μπάμπη Χαραλάμπους επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ι.Ν. και το Δήμο Κέρκυρας

Ευχαριστούμε θερμά τις χιλιάδες των Κερκυραίων και Επτανησίων που στήριξαν και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.ΣΥ στο Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ι.Ν.

Συγχαίρουμε τους εκατοντάδες υποψήφιους – υποψήφιες της ΛΑ.ΣΥ στο Δήμο και την Περιφέρεια που συστρατεύτηκαν και έδωσαν με αυτοθυσία τη μάχη για την στήριξη των συνδυασμών.

Τους καλούμε να δώσουν την μάχη με τον ίδιο ενθουσιασμό και μαχητικότητα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου στο Δήμο Κέρκυρας  και την Περιφέρεια Ι.Ν. είναι θετικό και ελπιδοφόρο. Αρνητικό στοιχείο αποτελεί το ποσοστό της Χ.Α. στην περιφέρεια. Καλούμε για μία ακόμη φορά το λαό των Επτανήσων να απομονώσει την εγκληματική – φασιστική αυτή οργάνωση.

Τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.ΣΥ. στους δήμους και την περιφέρεια ΙΝ δεν κατάφεραν να περάσουν στο β’ γύρο. Στο β’ γύρο της επόμενης Κυριακής καλούμε το λαό, και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της ΛΑ.ΣΥ να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους. Αυτό θα πρέπει να εκφραστεί και εκεί που οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά αλλά και εκεί που εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί». Ο λαός να δείξει ότι επιλέγει έστω και ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ. Η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του «μικρότερου κακού» στο β’ γύρο 102+και στις ευρωεκλογές. Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά και εκβιαστικά διλήμματα, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους. Ο καλπονοθευτικός νόμος του β’ γύρου πρέπει να καταργηθεί και να ισχύσει απλή αναλογική.

Στις ευρωεκλογές μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα για να δυναμώσει η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν.

 Η ψήφος στο ΚΚΕ:

-Εκφράζει γνήσια τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, την άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά, στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος.

-Αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

-Δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη ημέρα όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια.

-Δίνει δύναμη να μη συμμετέχει η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-Δυναμώνει την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.

-Είναι ψήφος που δε μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα και η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την εξουσία τους, ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή κοινωνική και πολιτική ανατροπή.

-Για να έχει ο λαός συμπαραστάτες ευρωβουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους.

-Για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο της ανατροπής.

 

Advertisements
This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.