Περιοδεία στα χωριά των Παξών & Συζήτηση στο Γάιο από Αντιπροσωπεία της ΛΑ.ΣΥ Ιονίων Νήσων

GEΤις 6-5/2014 πραγματοποιήθηκε Περιοδεία στα χωριά των Παξών από Αντιπροσωπεία της ΛΑ.ΣΥ Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Θ. Γουλή Υποψήφιο Περιφερειάρχη και τις υποψήφιες Περ. Συμβούλους Λάιζα Αντιόχου και Ελένη Μάζη και το βράδυ Συγκέντρωση – Συζήτηση στο Γάιο.

Στην διάρκεια της  περιοδείας και της συζήτησης στο Γάιο αναδείχτηκαν από τους κατοίκους των Παξών πολλά οξυμένα προβλήματα όπως:

  1. Καταργήθηκαν υπηρεσίες όπως το γραφείο της εφορίας, οι υπηρεσίες του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και το Ειρηνοδικείο. Σε συνδυασμό με την ελλειπή συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού με την Κέρκυρα, επιβαρύνει σοβαρά τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού με απώλεια χρόνου, ταλαιπωρία και σοβαρά  έξοδα.
  2. Το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού έχει σταματήσει ενώ είναι έργο προτεραιότητας για το νησί.
  3. Το Κέντρο υγείας είναι υποστελεχωμένο από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ λείπουν βασικά μηχανήματα.
  4. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια, γιατί τοποθετούνται σε ανεξέλεγκτη χωματερή.
  5. Υπογραμμίστηκε από αρκετούς ότι χρειάζονται προστασία τα λιμάνια του Γάιου, του Λογγού και της Λάκας.

GEΟ Θ. Γουλής παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έγκαιρα ενημέρωσε για τον χαρακτήρα της ΕΟΚ και μετέπειτα της Ε.Ε, ότι είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών που στόχο έχει να ρίξει την τιμή της εργατικής δύναμης, για να γίνει πιο ανταγωνιστική με άλλα καπιταλιστικά κράτη. Το ΚΚΕ οργάνωσε την πάλη του λαού ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της Ε.Ε.

Ότι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές αποτελεί σαφή καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε και παράλληλα στήριξη για φιλολαϊκή διέξοδο όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει.  Πρότεινε την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, γιατί παλεύει για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων και για βασικές υποδομές που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Advertisements
This entry was posted in Περιοδείες. Bookmark the permalink.