Η Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ για την συνεδρίασή της διακομματικής επιτροπής

Αβάντες στην “Χρυσή Αυγή”!

Όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις Δήμων στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στην Κέρκυρα, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και οι συνδυασμοί τους στις δημοτικές εκλογές, αρνήθηκαν την καθαρή τοποθέτηση του ΚΚΕ στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για καμία διευκόλυνση προς την Χρυσή Αυγή κατά την προεκλογική περίοδο από το Δήμο της Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίασή της διακομματικής επιτροπής χθες 6 Μάη, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή για να χύσει κι άλλο το ναζιστικό της δηλητήριο, με την παραχώρηση χώρων για περίπτερα, πανό και αφίσες κ.ο.κ.» σημειώνοντας ότι «πρόκειται για εγκληματική – ναζιστική οργάνωση»!

Από όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς αλλά και από τους εκπροσώπους όλων των υπόλοιπων κομμάτων η καθαρή θέση του ΚΚΕ αντιμετωπίστηκε ή με άρνηση ή με σιωπή!!!

Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, που είπε ότι «εμείς εδώ δεν είμαστε κανένα δικαστήριο για να επιβάλλουμε απαγορεύσεις» αλλά και του εκπροσώπου της ΑΝΑΣΑ (περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) που ενώ δήλωσε « πολιτικά είμαστε αντίθετοι στην Χρυσή Αυγή» στη συνέχεια εξέφρασε την γνώμη ότι «δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε πολιτικές απαγορεύσεις»!!!

Η άρνηση της πρότασης του ΚΚΕ από τους εκπροσώπους όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων, αποδεικνύει για άλλη μία φορά, ότι άλλο πράγμα τα λόγια και άλλο πράγμα οι πράξεις από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει αναγάγει τη στήριξη των ναζιστών-φασιστών σε επίσημη πολιτική της τα τελευταία χρόνια! Άλλωστε πρόσφατη είναι η ολόπλευρη στήριξη που προσφέρει η Ευρωπαϊκή τους Ένωση στους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας για την πραξικοπηματική ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας και το ματοκύλισμα του λαού αυτής της χώρας!

Ο κάθε εργάτης, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος, νέος και νέα, αλλά και ο κάθε προοδευτικός-ριζοσπάστης-δημοκράτης, ας αναλογιστεί: αν όλοι αυτοί που στηρίζουν και αποδέχονται την Ε.Ε. των μονοπωλίων, δεν είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν και να αμφισβητήσουν την πολιτική της ούτε και στο ζήτημα της  πολιτικής στήριξης που αυτή παρέχει στο φασισμό, αλήθεια είναι να πιστεύει κανείς στα σοβαρά, πως σκοπεύουν να συγκρουστούν μαζί της σε κανένα άλλο επίπεδο;!!!

Για αυτό ο μόνος δρόμος για τους ανθρώπους του μόχθου είναι η στήριξη του ΚΚΕ παντού, σε κάθε κάλπη, για το Δήμο της Κέρκυρας, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για το Ευρωκοινοβούλιο, η στήριξη και η συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος!

Ισχυρό ΚΚΕ – Δύναμη κι Ελπίδα Είναι του ΛΑΟΥ!

Advertisements
This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.