Ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου (ΝΔ) προκαλεί με το μήνυμά του για την 1η Μάη!!!

388676Προκαλεί ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου (ΝΔ) με το μήνυμά του για την εργατική πρωτομαγιά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι εργάτες υπάρχουν για να «στηρίζουν την οικονομία» και ως εκ τούτου «αξίζουν το σεβασμό μας»!!! Δηλαδή ο κ. Περιφερειάρχης «τιμά» στην 1η Μάη την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης στον μονόδρομο της καπιταλιστικής οικονομίας!!! Μάλιστα το πηγαίνει και παραπέρα: Τιμά λέει του εργαζόμενους αλλά δεν ξεχνά και τους ανέργους, κλείνοντας «πονηρά» το μάτι στα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί η πολιτική του. Και το εξειδικεύει: μιλά για «νέα κίνητρα στις επιχειρήσεις», για «έξυπνη εξειδίκευση», «διευκόλυνση των επενδύσεων» κλπ Λέει, επί της ουσίας, το χιλιοειπωμένο ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη με νέες θυσίες (για να έχουν νέες διευκολύνσεις τα μονοπώλια), με περισσότερη ευελιξία, με δια βίου κατάρτιση και να προσδοκούν τα ψίχουλα από αυτήν…

Ο κ. Σπύρου είναι ανιστόρητος για να θεωρεί ότι αυτά που έγραψε με αίμα η ιστορία μπορεί να τα ξαναγράψει ο ίδιος με το βρώμικο μελάνι του αστικού κράτους και της ΕΕ. Το ότι ο κ. Σπύρου προσκυνά τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων το έχει αποδείξει. Έχει, για παράδειγμα, κατασυκοφαντήσει τους αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε συνεδριάσεις του Π.Σ. Δεν έχει κάνει τίποτα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους που συστηματικά τους χρωστάνε πολλοί ξενοδόχοι. Όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι συνδυασμοί πλην Λαϊκής Συσπείρωσης. Είτε το λένε απροκάλυπτα όπως ο κ. Σπύρου και η κ. Γκερέκου (Ελιά) είτε πιο καλυμμένα όπως η ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ), με τις παροχές που δεσμεύεται να δώσει στο όνομα της νησιωτικότητας, του αντισεισμικού και μεταφορικού ισοδύναμου. Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι κλπ συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια δεξιών, σοσιαλδημοκρατών και «αριστερών» ή τα στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Τιμή στην 1η Μάη σημαίνει για την εργατική τάξη άλλος δρόμος ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση του πλούτου που νέμονται οι καπιταλιστές – εκμεταλλευτές της εργατικής δύναμης. Σημαίνει καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ και του πολιτικού της προσωπικού που εκφράζεται είτε καθαρά με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ είτε καλυμμένα με τη μάσκα του «ανεξάρτητου». Γι’ αυτό μαχητικά ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Advertisements
This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.