Περιοδεία της ΛΑ.ΣΥ. στα Γενικά Λύκεια

Συνεχίζοντας τις καθημερινές τους περιοδείες σε χώρους εργασίας, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, βρέθηκαν την Τετάρτη 30 Απριλίου στο συγκρότημα των Γενικών Λυκείων. Το κλιμάκιο των υποψηφίων, αποτελούμενο από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Μπάμπη Χαραλάμπους και τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Γιάννη Μπορμπότη επισκέφτηκε το 1ο, 2ο και 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας.

Στις ομιλίες τους, οι υποψήφιοι, τόνισαν τον ενιαίο, πολιτικό χαρακτήρα της τριπλής εκλογικής μάχης του Μαΐου και κάλεσαν τους καθηγητές των σχολείων να σταθούν μπροστά σε αυτές τις τρεις κάλπες με ενιαίο κριτήριο και ενιαίο σκεπτικό. Αναδείχθηκαν οι καταστροφικές συνέπειες, που είχε για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, η συμμετοχή της χώρας στην ΕΟΚ αρχικά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη συνέχεια. Οι κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούνται με την απόλυτη συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων και της ελληνικής αστικής τάξης διαπερνούν κάθε πτυχή της καθημερινότητας όλου του ελληνικού λαού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Αρχικά τονίστηκε, ότι οι πολύ μεγάλες αλλαγές στο χώρο της παιδείας δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου, όπως άλλες δυνάμεις θέλουν να τις παρουσιάζουν. Είναι ενταγμένες στις κατευθύνσεις τις ΕΕ που έχουν καταγραφεί στη Λευκή Βίβλο για την Παιδεία πριν από σχεδόν 20 χρόνια. Η αξιολόγηση, η σύνδεση των σχολείων με την αγορά, οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η συνεχής υποχρηματοδότηση, το σπρώξιμο των μαθητών στην ημιμάθεια και την κατάρτιση μέσω ενός εξαντλητικού συνεχούς εξεταστικού συστήματος δε γίνονται για το καλό των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το να γίνει το σχολείο καλύτερο και να παρέχει ποιοτικότερη και πιο ολοκληρωμένη γνώση. Είναι μία προσπάθεια βίαιης προσαρμογής και της δημόσιας εκπαίδευσης στα μέτρα των επιχειρήσεων και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που αναζητούν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Παρουσιάστηκε τέλος η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ αλλά και οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και απευθύνθηκε κάλεσμα για την στήριξη και των τριών ψηφοδελτίων στις εκλογές στις 18 και 25 Μάη.

Advertisements
This entry was posted in Περιοδείες. Bookmark the permalink.