Περιοδείες της ΛΑ.ΣΥ. σε χωριά της Κέρκυρας

Στα πλαίσια των καθημερινών περιοδειών που γίνονται σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας από υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ψηφοδέλτιο για τον Δήμο της Κέρκυρας και στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε περιοδεία την Τετάρτη 23/4 στις κοινότητες Στρινίλας, Πετάλεια, Λαύκι, και Επίσκεψη και την Παρασκευή 25/4 στις κοινότητες Ζυγός, Σωκράκι και Άνω Κορακιάνα με την παρουσία και του υποψήφιου Ευρωβουλευτή συνεργαζόμενου με το ΚΚΕ Μιχάλη Μιχαήλ. Στην περιοδεία συμμετείχαν οι επικεφαλείς των δύο ψηφοδελτίων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γουλής Θεόδωρος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Μπάμπης Χαραλάμπους με συνοδεία υποψηφίων συμβούλων και από τα δύο ψηφοδέλτια. Στην διάρκεια των δύο περιοδειών στις κοινότητες έγιναν τοποθετήσεις από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και από τους επικεφαλής των δύο ψηφοδελτίων και ακολούθησε στην συνέχεια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους κατοίκους για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις αιτίες των προβλημάτων αυτών και ποιες είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης της οικονομίας και να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ο γόνιμος προβληματισμός που παρατηρήθηκε από τους παρευρισκόμενους κατοίκους για το μέλλον του τόπου και των οικογενειών τους, καθώς και οι προσδοκίες που υπάρχουν στους κατοίκους των περιοχών αυτών για την ελπιδοφόρα και αναμενόμενη κατ΄ αυτούς άνοδο των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Κέρκυρας  και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Τέθηκαν αρκετά ερωτήματα για την γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται στην χώρας μας κατ επιταγή της Ε.Ε. με τις περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, την αύξηση της ανεργίας και τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις άθλιες υποδομές του νησιού στο οδικό δίκτυο, παρ ότι αποτελεί έναν από τους πολυδιαφημισμένους τουριστικούς προορισμούς, την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, την παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης, τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και γενικότερα σε υπηρεσίες υγείας, την εξοντωτική φορομπηχτική πολιτική μέσω και των χαρατσιών, την κατά 130% αύξηση των λογαριασμών ύδρευσης, την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η ελαιοκαλλιέργεια στην Κέρκυρα εξ αιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε  και μία σειρά άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις συνθήκες εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Από την πλευρά των υποψηφίων και των τριών ψηφοδελτίων τονίστηκε ότι ο αγώνας στις εκλογές είναι ενιαίος γιατί ενιαία είναι και η πηγή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, που δεν είναι άλλη από την φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά κατ επιταγή της Ε.Ε. και στην χώρα μας από τις αστικές κυβερνήσεις.

Κάλεσαν του παρευρισκόμενους κατοίκους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το τι τους έταζαν τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ότι θα «απολαύσουν» από την συμμετοχή μας στην Ε.Ε. και τι επακολούθησε. Ποιοι στήριξαν την συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧ ( ΠΑΣΟΚ , ΝΔ ) και μαζί με αυτούς και ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ που σήμερα φόρεσε την αντιμνημονιακή του μάσκα για να ξεγελάσει τις λαϊκές μάζες μέσα από την μετάλλαξη του σε ΣΥΡΙΖΑ.  Που στοχεύουν όλες αυτές οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό με την δημιουργία κινήσεων και κομμάτων που δηλώνουν πίστη στον ευρωμονόδρομο καθώς και τον ρόλο της εγκληματικής χρυσής αυγής ενάντια στο ταξικό λαϊκό κίνημα. Να πάρουν υπόψη τους την αταλάντευτη θέση που έπαιρνε το ΚΚΕ για όλα αυτά και το γεγονός ότι ήταν πάντα με συνέπεια δίπλα στον ελληνικό λαό και πάλευε για να δοθούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα  προβλήματα του και για τον λόγο αυτό χωρίς δισταγμούς να στηρίξουν και στις τρείς κάλπες τα ψηφοδέλτια του.

Advertisements
This entry was posted in Περιοδείες. Bookmark the permalink.