Κατάθεση ψηφοδέλτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τo μέγιστο αριθμό υποψηφίων, συμμετοχή 68 υποψηφίων και για το Δήμο Κέρκυρας με 415 υποψηφίους.

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκροτούνται από πρωτοπόρους μαχητές και μαχήτριες που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας. Είναι εργάτες, άνεργοι και άνεργες, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νέοι και νέες, επιστήμονες, συνταξιούχοι, που μοχθούν καθημερινά για να οργανωθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, την πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης και των κομμάτων που μας παρουσιάζουν την ΕΕ ως μονόδρομο. Η σύνθεση των ψηφοδελτίων μας δείχνει ξεκάθαρα τη εννοούμε όταν μιλάμε για λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή. Δε θα βρείτε μέσα στα ψηφοδέλτιά μας εκπροσώπους του κεφαλαίου και συνεργάτες τους.

Η μάχη των τριπλών εκλογών του Μαΐου, για τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, είναι πολιτική και ενιαία, χωρίς υπόγειες διαδρομές και συμφωνίες στα παρασκήνια, με συζήτηση και με διάταξη των υποψηφίων που θεωρούμε ότι θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε καμία σχέση με τα άλλα ψηφοδέλτια όπου έγινε σφαγή για χρίσματα και θέσεις. Οι «μεταγραφές» και οι «μεταπηδήσεις» από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο και από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλο αποδεικνύουν ένα πράγμα, τη στρατηγική συμφωνία όλων των υπόλοιπων συνδυασμών. Οι διαφορές τους είναι δευτερεύουσες και όπως φάνηκε εύκολα τις παραμερίζουν.

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να αντισταθεί πραγματικά. Το δίλλημα των εκλογών του Μάη είναι αν θα εκλεγούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συνεχίσουν τη σημερινή πολιτική ή αν θα υπάρχει όσο γίνεται πιο ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση και ισχυρό ΚΚΕ, έτσι ώστε να πάρει θάρρος ο κόσμος, να οργανωθεί καλύτερα η πάλη του λαού για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτά που μας αξίζουν.

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.