Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων για την ιδιωτικοποίηση κρατικών εκτάσεων και υποδομών

καπιταλισμοςΠΕΡΙΒΑΛΟΝΗ ιδιωτικοποίηση κρατικών εκτάσεων και υποδομών είναι στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής αστικής τάξης. Θεωρούν ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις προωθούνται με πολλές μορφές: πώληση – ενοικίαση – σύμπραξη ιδιωτικών εταιρειών με κρατικό φορέα – παράδοση μεγάλου πακέτου μετοχών σε ιδιωτικές εταιρείες κ.ο.κ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις επενδύονται με διάφορα επιχειρήματα από τους υποστηρικτές τους όπως π.χ. ότι φέρνουν επενδύσεις, ότι δημιουργούν θέσεις εργασίας ότι προωθούν την ανάπτυξη κ.α.

Η ίδια η ζωή όμως έχει αποδείξει μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις που ήδη έχουν γίνει (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ολυμπιακή, Αεροδρόμιο Σπάτων, Γέφυρα Ρίου Αντιρίου, Αττική οδός κ.α.) ότι σε όλες τις περιπτώσεις ζημιώθηκε ο λαός και αυξήθηκε η κερδοφορία των εταιρειών που τις κατέχουν. Έτσι αυξήθηκαν οι τιμές των τιμολογίων όλων των πρώην ΔΕΚΟ, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα διόδια κ.λπ. Έγιναν μαζικές απολύσεις, προσλήφθηκαν ελάχιστοι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας.

Αυτή την πραγματικότητα συνειδητά την αποκρύπτουν όλα τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της Ε.Ε. Για να συγκαλύψουν την ταύτιση τους με την βασική γραμμή των ιδιωτικοποιήσεων ορισμένα κόμματα και συνδυασμοί ελίσσονται και πατάνε σε 2 βάρκες.

Έτσι ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια εμφανίζεται λάβρος κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ το κόμμα του είναι «υπέρ μιας άλλης μορφής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος είχε προτείνει στο παρελθόν από τη θέση του αντινομάρχη Κεφαλονιάς την ιδιωτικοποίηση της περιοχής Τραπεζάκι Κεφαλονιάς.

Από την άλλη ο κ. Γ. Καλούδης της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» με ανακοίνωση του για τον Ερημίτη τάσσεται «υπέρ των επενδύσεων και της αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου αλλά όχι με χαριστικές συμβάσεις…!» δηλαδή στην πραγματικότητα τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά με άλλο τίμημα.

Η παράταξη «ΚΕΡΚΥΡΑ 2020» βέβαια τάσσεται ανοικτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη και λειτουργεί ως συνήγορος της κυβέρνησης και της πολυεθνικής εταιρείας που φέρεται ότι πήρε τον Ερημίτη.

Ο λαός και η νεολαία της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου μπορούν να κρίνουν και να βγάλουν συμπεράσματα.

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.