Παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο και την Περιφέρεια

parousiasi1Ο λαϊκός κόσμος και η Νεολαία ψάχνουν διέξοδο. Δεν είναι διέξοδος υπέρ του η διαχείριση της πολιτικής που προστατεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τη στήριξη της κερδοφορίας του.

Αντίθετα, είναι φιλολαϊκή προοπτική, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζει και παλεύει για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που προτείνει απειθαρχία, ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε., της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της. Η διέξοδος για τον εργαζόμενο λαό είναι να δημιουργηθεί, να ενισχυθεί κίνημα αμφισβήτησης του καπιταλιστικού συστήματος και της Ε.Ε. στην κατεύθυνση αποδέσμευσης, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής.

Η Ε.Ε. είναι ο εμπνευστής και οργανωτής της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στους λαούς. Σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες νέους – νέες στην ανεργία και μετά τους παρέχει ένα μέρος 5μηνης εργασίας με μισθούς πείνας 425 €.

Η Ε.Ε. και οι ελληνικές κυβερνήσεις με νόμους, οδηγίες και διατάξεις έχουν συγκροτήσει τις Περιφέρειες και τους Δήμους ως αποκεντρωμένα τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Υποχρεώνουν Δήμους και Περιφέρειες να εφαρμόζουν πολιτικές ενίσχυσης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και εταιρειών, ενώ περιφρονούν βασικές λαϊκές ανάγκες.

Οι δυνάμεις που στηρίζουν την Ε.Ε., έστω και αν της κάνουν κάποια κριτική είναι υποχρεωμένες να βαδίσουν στην στρατηγική της.

Μόνο το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούν να προβάλουν, να διεκδικήσουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να απειθαρχήσουν στις αντιλαϊκές οδηγίες και αποφάσεις της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων.

Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές αποτελεί την πιο δυναμική και αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση, αποτελεί συγχρόνως στήριξη για φιλολαϊκή διέξοδο.

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και το Δήμο, που παρουσιάζουμε σήμερα, συγκροτούνται από αγωνιστές και αγωνίστριες, που πρωτοστάτησαν στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.

Έχουν γίνει πολλές προτάσεις για τη στελέχωσή τους. Θα μπορούσαμε σήμερα να δώσουμε ολοκληρωμένα και στο μέγιστο τα ψηφοδέλτια. Συνειδητά δεν το κάνουμε γιατί επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή συλλογική συζήτηση, για την στελέχωση των ψηφοδελτίων χωρίς να υποτιμούμε ή αντιπαραθέτουμε καμία υποψηφιότητα.

Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε τις διακηρύξεις αλλά και τα πλήρη ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Κέρκυρας.

Κέρκυρα, 2 Απριλίου 2014

Advertisements
This entry was posted in Παρουσίαση & Εκδηλώσεις Συνδυασμών. Bookmark the permalink.