Περιοδείες στη Λαϊκή Αγορά, τη Γαρίτσα και τους Αργυράδες

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης ενόψει των εκλογών του Μάη.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου το πρωί πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μπάμπη Χαραλάμπους και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Γιάννη Μπορμπότη. Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν επικράτησε ο προβληματισμός για την πτώση του τζίρου λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και τα προβλήματα στη λειτουργία της Λαϊκή Αγοράς.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι περιοδείες συνεχίστηκαν στη γειτονιά της Γαρίτσας με τη συμμετοχή και εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Κέρκυρας. Για μία ακόμη φορά αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και θαμώνες σχετικά με τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμο αλλά και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση στη χώρα και την ΕΕ και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

1_resizeΤέλος, το πρωί της Κυριακής 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ομιλία – συζήτηση σε καφετέρια των Αργυράδων από τον Γιάννη Μπορμπότη, τον Μπάμπη Χαραλάμπους και το Νικηφόρο Ζερβό, εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι προβληματισμοί που κατατέθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής κυρίως αφορούσαν την επιχειρούμενη εκποίηση του Ίσσου, το θέμα με το διπλό χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και τα χαράτσια γενικότερα, την αγροτική οδοποιία και τον τρόπο με τον οποίο τόσα χρόνια διατίθενται οι οικονομικοί πόροι από την ΕΕ σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα που έχουν αυτές οι «επενδύσεις».

Οι ομιλητές σημείωσαν ότι όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα αλλά και σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας φέρουν την σφραγίδα της ΕΕ και των κατευθύνσεων που έχει για ακόμη μεγαλύτερο πλουτισμό τον μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσία, οι συνεχείς φοροεπιβαρύνσεις, η εγκατάλειψη του κερκυραϊκού ελαιώνα μαζί με άλλα πολλά έχουν ως στόχο να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η συνολική καταδίκη αυτή της πολιτικής αλλά και η προοπτική για κατακτήσεις και ανατροπές θα φανεί με τη στήριξη του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τοπική Διοίκηση. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε συζήτηση γύρω από τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κέρκυρας.

Advertisements
This entry was posted in Περιοδείες. Bookmark the permalink.