ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

PERIFERIA1Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, αγρότισσα, νέε, συνταξιούχε στις 18 και 25 Μάη μπορείς να δώσεις δύναμη στην ψήφο σου μετατρέποντάς την σε όπλο για τη Λαϊκή Αντεπίθεση!

Στήριξε και ψήφισε το ΚΚΕ παντού. Στις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές εκλογές.

Στις εκλογές του Μάη είναι αναγκαίο να εκφραστεί η αντίθεση του Λαού και της Νεολαίας στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει μόνιμα στην ανεργία και τη φτώχεια. Να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της ελληνικής αστικής τάξης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των αιρετών τους στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και την στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

Η ΕΕ μαζί με την ελληνική αστική τάξη είναι οι εμπνευστές και καθοδηγητές της αντιλαϊκής επίθεσης. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, εξειδίκευσαν με τα μνημόνια, προειλημμένες αποφάσεις που σε πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη εφαρμοστεί, αφαιρώντας βίαια κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, γεωγραφικά βρίσκεται σε έναν χώρο όπου υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή συγκρούονται συμφέροντα μεγάλων καπιταλιστικών κρατών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποδεικνύει και η επέμβαση ΗΠΑ-ΕΕ στην Ουκρανία. Ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να ταχθούν κάτω από καμία ξένη σημαία, όπως επιδιώκουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αλλά να παλέψουν κάτω από τη δικιά τους σημαία ενάντια στην αστική τάξη της Ελλάδας, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ώστε να γίνει το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη ο πόλος της αντιμονοπωλιακής – αντικαπιταλιστικής συνεργασίας και δράσης, το αντίπαλο δέος στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό, στην βία του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που δεν προσκυνά αλλά αντιπαλεύει τη λυκοσυμμαχία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Κάνουμε ισχυρό το ΚΚΕ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο γιατί και εκεί άφοβα αντιπαλεύει την ΕΕ και ξεσκεπάζει τα σχέδιά της. Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές εκλογές για να έχουμε ανιδιοτελείς αγωνιστές στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια που νοιάζονται και μάχονται για τις λαϊκές ανάγκες, που θα αντιπαλεύουν τις επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Στα 3 χρόνια που πέρασαν, η πρακτική εφαρμογή του Καλλικράτη απέδειξε ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι είναι όργανα της κρατικής διοίκησης και με τις συγκεκριμένες πλειοψηφίες που διαμορφώθηκαν προώθησαν και υλοποίησαν τις βασικές πολιτικές της ΕΕ και των 3 κυβερνήσεων που μεσολάβησαν από το 2010.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων (ΝΔ – ΛΑΟΣ – Ανεξάρτητοι Έλληνες):

Υποτάχθηκε και εφάρμοσε τους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων και περιέκοψε δραστηριότητες που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες.

Κατεύθυνε τα όποια κονδύλια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην κερδοφορία εταιρειών χωρίς κανένα όφελος για τον λαό των Ιονίων Νήσων.

Υλοποίησε τις αντεργατικές – ελαστικές εργασιακές σχέσεις που προωθεί η ΕΕ με προγράμματα 5μηνης εργασίας σε συνεργασία με ΜΚΟ και τον ΟΑΕΔ που δημιουργούν εργαζόμενους με μισθούς πείνας, ανασφάλιστους, χωρίς ένσημα.

Αρνήθηκε να διεκδικήσει από την ΕΕ και την κυβέρνηση κονδύλια για έργα και δράσεις που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες (π.χ. επισκευές στο οδικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία, μικρά λιμάνια, αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία). Ιδιαίτερα εμφανής ήταν η άρνηση της Περιφερειακής Αρχής να διεκδικήσει χρήματα για την αντιπυρική προστασία, παρά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2011 και 2012 σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Πεισματική ήταν και η άρνηση της Περιφερειακής πλειοψηφίας να αποδεχθεί τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για έργα και δράσεις αντισεισμικής προστασίας στην πιο σεισμογενή περιοχή της Ελλάδας και της Ευρώπης, τα Ιόνια Νησιά. Ακόμα και μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς αρνείται να υιοθετήσει βασικές προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα Μαζικών Φορέων του νησιού που αφορούν το δικαίωμα στην κατοικία, σε πλήρεις αποζημιώσεις και σε δημόσιες δωρεάν ασφαλείς υποδομές.

Η Περιφερειακή Αρχή προώθησε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών ψηφίζοντας ένα έργο – μαμούθ για την Κέρκυρα ύψους 60 εκ. € που θα πάει σε ιδιωτικές εταιρείες στον ήδη κορεσμένο χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Παράλληλα, η δράση της, κατέδειξε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με πολυεθνικά συμφέροντα διαχείρισης των απορριμμάτων, των ΑΠΕ και άλλων στρατηγικών τομέων επιχειρηματικής δράσης που αφορούν λαϊκές ανάγκες και προβλήματα (νερό, παραλίες τουριστικά πακέτα, δημόσια περιουσία κ.α.)

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΑΝ. ΕΛΛ. και οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» λένε ναι στον «Καλλικράτη», αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ και βλέπουν τις περιφέρειες ως επιχειρήσεις.

Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποκριτικά ζητά «κάποιες τροποποιήσεις» στον «Καλλικράτη», ενώ η αυτοτέλεια της Τοπικής Διοίκησης και η παραπέρα αποκέντρωση αρμοδιοτήτων που επιζητεί, σημαίνει απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση, ανταποδοτικότητα με περισσότερα τέλη και παραπέρα ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, κοινωνικές δομές, κλπ.).

Με το ψεύτικο δίλλημα μνημόνιο – αντιμνημόνιο προσπαθούν να κρύψουν την ταύτισή τους με τις αντιλαϊκές στρατηγικές της ΕΕ που υλοποιούνται εδώ και χρόνια όπως προέβλεψε η συνθήκη του «Μάαστριχτ» και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται με η χωρίς μνημόνιο . Με ή χωρίς μνημόνιο και πάλι θα έχουμε φόρους, τέλη, χαράτσια, ανεργία, φτώχεια, υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, αν δεν πιστέψει ο λαός στη δύναμη του, στη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας, στη δυνατότητα να υπάρξει μια άλλη – λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής στην οικονομία.

Τα ζητήματα που έχουμε αναδείξει τα 3,5 χρόνια που πέρασαν είναι όλα εκείνα που απασχόλησαν το λαό και τους εργαζόμενους των Ιονίων Νήσων. Με πρώτα τα θέματα την καταδίκη των διώξεων εργαζομένων, την πάλη ενάντια στις απολύσεις – για μόνιμη σταθερή εργασία, για κατοχύρωση των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ανανεώσιμων πηγών (π.χ. ανεμογεννήτριες) και στην άναρχη ανάπτυξή τους, για μέτρα προστασίας των θαλασσών από τις ιχθυοκαλλιέργειες κ.α. Έχουμε καταθέσει επερωτήσεις και έχουμε εισαγάγει θέματα με πλήρεις εισηγήσεις για την ανεργία, τη μέριμνα για ανέργους και μαθητές φτωχών λαϊκών οικογενειών, τους όρους υλοποίησης της κοινωφελούς εργασίας και τη στόχευση των μονοπωλίων για μοίρασμα και ανακύκλωση της ανεργίας κ.α. Για θέματα παιδείας – υγείας, συγχωνεύσεως σχολείων – νοσοκομείων, μεταφορές μαθητών, απολύσεις, για την ψυχική υγεία και τις δομές ειδικής αγωγής που υπάρχουν σήμερα ΚΕΔΔΥ – ΕΕΕΕΚ, τα ναρκωτικά κτλ. Αναδείξαμε και αντιταχθήκαμε πολλές φορές στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων εκτάσεων (Οξυά, Ερημίτης Κέρκυρας, παραλιακή ζώνη Λευκάδας κ.α.) και υποδομών. Προτείναμε μέτρα για την ενίσχυση της Αγροτικής, Κτηνοτροφικής και Αλιευτικής παραγωγής που δεν έγιναν αποδεκτά από την πλειοψηφία. Προτείναμε μέτρα για την πυροπροστασία, για αντιπλημμυρικά έργα, για την χωροταξία, το οδικό δίκτυο των νησιών κλπ. Πολλές από αυτές τις παρεμβάσεις τις πραγματοποιήσαμε από κοινού με μαζικούς φορείς και αντιπροσωπείες των κατοίκων.

ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ή συμβιβάζεσαι με την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα στηρίγματά της στην Τοπική Διοίκηση, στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ κ.λ.π.) και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, οπότε καταδικάζεσαι να ζεις στη δυστυχία και τους δίνεις τη δυνατότητα να προωθούν την καπιταλιστική ανάπτυξη με «καύσιμη ύλη» τα δικά σου δικαιώματα και τις κατακτήσεις που σου έχουν απομείνει.

Ή δε συναινείς, δεν υποκύπτεις, δεν παραπλανάσαι, δεν ανέχεσαι την κοροϊδία και το ψέμα και επιλέγεις ένα άλλο δρόμο πολιτικής, οικονομικής-κοινωνικής ανάπτυξης. Ένα άλλο δρόμο που στόχο έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και της λαϊκής ευημερίας.

Δεν είναι όλα μαύρα. Κάτι ξεχωρίζει σήμερα.

Είναι η πάλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, των ταξικών συνδικάτων και φορέων, των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων που δίνουν αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.

Διαθέτουν τις δυνάμεις τους για να οργανωθεί ισχυρή αντίσταση.

Να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Να συγκεντρωθούν λαϊκές δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τον λαό και την νεολαία.

Θα εξετάζουμε μαζί την πορεία του αγώνα.

Μαζί θα δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωρία, ώστε να βάλουμε γερές βάσεις και να αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης, προϋπόθεση για θετικές διεργασίες.

Στην όξυνση των λαϊκών προβλημάτων ο λαός χρειάζεται να έχει δίπλα του :

  • ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι αγωνιστές της φράσης, κινδυνολόγους ή ακόμα και συκοφάντες των αγώνων του
  • αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι απλά έντιμους

Το δίλημμα ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή το λαό μπαίνει καθημερινά μπροστά μας.

Όλοι ζούμε τις συνέπειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που προωθήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και που όλο και πιο απροκάλυπτα στηρίζεται και από το ΣΥΡΙΖΑ και τους αιρετούς τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες και σε όλα τα νησιά του Ιονίου:

  • Συρρίκνωσαν την αγροτική-κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή, χιλιάδες μικροπαραγωγοί πετάχτηκαν στην ανεργία, στην αλλαγή επαγγέλματος, μειώθηκε το συμπληρωματικό εισόδημα που υπήρχε σε πολλές χιλιάδες οικογένειες. Από την Κ.Α.Π. και την Κοινή Αλιευτική Πολιτική χτυπιούνται βασικά και ποιοτικά προϊόντα όπως το λάδι, το επιτραπέζιο και οινοποιήσιμο σταφύλι, το γάλα, τα αλιευτικά προϊόντα.
  • Η τουριστική δραστηριότητα συγκεντρώνεται σε λίγους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δουλεύουν σε εργασιακό μεσαίωνα, με άγρια εντατικοποίηση της δουλειάς, με απλήρωτη εργασία, τους κλέβουν ένσημα, πολλοί πετιούνται στην ανεργία, δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η χρήση της μαθητείας από τους μεγαλοξενοδόχους σπρώχνει χιλιάδες νέους της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών στην σκληρή εκμετάλλευση και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός οδηγεί στη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των tour operators και σε παιχνίδια που φεσώνουν τουρίστες και επαγγελματίες.
  • Το all inclusive σε πολλά μεγάλα ξενοδοχεία πλήττει τους επαγγελματίες του τουρισμού, εντατικοποιεί τη δουλειά των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
  • Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες όλων των κλάδων δέχονται μεγάλη επίθεση από τα μονοπώλια που απλώνονται παντού και πολλοί οδηγούνται στο κλείσιμο.
  • Η πρόσβαση στα νησιά του Ιονίου, αεροπορική και θαλάσσια χειροτέρεψε αυτά τα χρόνια, είναι πανάκριβη και σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται με παλιά μέσα συγκοινωνίας. Αυτό οφείλεται στην πολιτική απελευθέρωσης των συγκοινωνιών και την άρση του καμποτάζ, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στήριξαν οι αιρετοί τους. Έτσι πλήττεται το εισόδημα των κατοίκων που ταξιδεύουν, ενώ αποτελεί και αντικίνητρο για τον τουρισμό και ιδιαίτερα τον εσωτερικό. Η «λύση» της εφαρμογής του λεγόμενου «μεταφορικού ισοδύναμου» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες παρατάξεις του ευρωμονόδρομου, είναι λύση στα πλαίσια της εξασφάλισης επιπλέον ζεστού κρατικού χρήματος στα σεντούκια των εφοπλιστών, ενώ δεν απαντά στην ανάγκη για φθηνές, επαρκείς, ασφαλείς και απρόσκοπτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Αυτή η ανάπτυξη δεν είναι μονόδρομος όπως ισχυρίζονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ και οι υποψήφιοί τους. Είναι ο δρόμος της συσσώρευσης κερδών για τους επιχειρηματίες, είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που συνεχώς αποδεικνύεται επιζήμιος για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας που την οδηγεί στη στέρηση, την ανέχεια, τη φτώχεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για το λαό και τη νεολαία

Αυτός είναι ο δρόμος της ρήξης, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τις πολιτικές που υπηρετούν. Είναι ο δρόμος της συγκρότησης της λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου που θα παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζόμενων όλων των λαϊκών στρωμάτων στην προοπτική της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής Οικονομίας, με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Σε αυτή την προοπτική οι εκλογές για την Τοπική Διοίκηση στις 18 Μάη του 2014 μπορούν να δώσουν ισχυρή ώθηση αλλάζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς σε βάρος των κομμάτων και των συνδυασμών που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματιών και συνειδητά περιφρονούν τις λαϊκές ανάγκες. Να ενισχύσουν μαζικά τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται να παλέψει μαζί με τον λαό και τη νεολαία για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών:

  • Για την ολοκληρωμένη μόρφωση, την προστασία της υγείας, του περιβάλλοντος, τη λαϊκή στέγη και δημόσιες δωρεάν ασφαλείς υποδομές.

o    Παλεύουμε για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, βασισμένο στη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και το ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλους, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο σχολείο και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Να κατασκευαστούν πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και όσα άλλα είναι αναγκαία σε όλα τα Ιόνια νησιά.

o        Απαιτούμε την επάνδρωση των Νοσοκομείων Κέρκυρας, Αργοστολίου, Ζακύνθου και των Κ.Υ σε όλα τα Ιόνια Νησιά με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Την άμεση λειτουργία της Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αργοστολίου, με όλα τα μέσα και το απαραίτητο προσωπικό. Την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας και την άμεση επισκευή του παλιού Νοσοκομείου Λευκάδας που έχει μείνει χωρίς καμία παρέμβαση μετά τις ζημιές που υπέστη στο σεισμό του 2003. Η ευθύνη για τη λειτουργία των μονάδων Πρόληψης και Περίθαλψης να είναι κεντρική – κρατική γιατί αν περάσει στους Δήμους και την Περιφέρεια θα υποβαθμιστεί και θα εμπορευματοποιηθεί.

o        Διεκδικούμε την δημιουργία σύγχρονου συστήματος Αντισεισμικής προστασίας που θα περιλαμβάνει ουσιαστικούς και όχι μόνο μακροσκοπικούς ελέγχους και μέτρα για όλα τα δημόσια κτήρια, νοσοκομεία – σχολεία – κέντρα διασκέδασης – δημόσιες υποδομές – ξενοδοχεία κλπ. Έλεγχο όλων των παλιών κτηρίων, άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

o        Παλεύουμε για τον σχεδιασμό και υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος αντιπυρικής προστασίας σε όλα τα νησιά με αντιπυρικές ζώνες – αγροτικούς δρόμους – πυροσβεστικούς κρουνούς.

o        Να κλείσουν όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές. Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων από αποκλειστικά Δημόσιο φορέα χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτών με διαλογή στην πηγή, σταθμούς μεταμόρφωσης, εργοστάσια ανακύκλωσης – κομποστοποίησης και δημιουργία ΧΥΤΥ. Κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας. Νέος χωροταξικός σχεδιασμός.

o        Σύγχρονοι βιολογικοί καθαρισμοί και αποχετευτικά δίκτυα χωρίς συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.

o        Ανάπτυξης της λαϊκής στέγης σε όλα τα νησιά με στεγαστικά προγράμματα που θα καλύπτουν τις βασικές λαϊκές ανάγκες με ειδική μέριμνα για τα νέα ζευγάρια.

o        Άμεση ανακατασκευή όλων των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι Κεφαλονιάς με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση και κατάργηση του ΦΕΚ 455 τ. β 25-02-2014 που μειώνει δραματικά τις αποζημιώσεις για τις κατοικίες. Επισκευή των εργατικών κατοικιών στις Κουλίνες της Κέρκυρας. Άμεση ολοκλήρωση και παράδοση στους δικαιούχους των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη Κέρκυρας.

o        Καμία ΣΔΙΤ ή παραχώρηση έργου σε μονοπωλιακούς ομίλους.

  • Για την ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά όλων των κλάδων της εγχώριας παραγωγής.

Ο τουρισμός είναι βασική οικονομική δραστηριότητα στα νησιά μας και παλεύουμε ώστε:

o        Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις. Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

o        Να καθιερωθεί το 8ωρο – 5νθήμερο για όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό με 6μηνη απασχόληση – εφαρμογή της ειδικότητας για όλους και όλες.

o        Να καταργηθεί το all inclusive.

o        Αφορολόγητο όριο 40.000 € για κάθε ζευγάρι όλων των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων προσαυξημένο κατά 5.000 € για κάθε παιδί.

Εξασφάλιση της εγχώριας παραγωγής αγροτικών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και την ανάπτυξη σχετικών κλάδων της εγχώριας μεταποιητικής βιομηχανίας.

o        Αγωνιζόμαστε για την στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών – κτηνοτρόφων – ψαράδων κόντρα στην ΚΑΠ και την Κοινή Αλιευτική Παραγωγή. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά – κτηνοτροφικά προϊόντα, ώστε να εξασφαλίσουν οι παραγωγοί μία αξιοπρεπή ζωή. Μείωση του κόστους παραγωγής για το μικρό αγρότη, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των χαρατσιών.

o        Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ, επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων.

o        Άμεσος διπλασιασμός της προνοιακής αγροτικής σύνταξης και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατάργηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα. Πλήρης ασφαλιστική και υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους Αγρότες που δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρά του στον ΟΓΑ.

o        Καμία φορολόγηση στην Αγροτική Γη για τα φτωχά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

o        Κατασκευή έργων υποδομής για την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, (φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, κτηνοτροφικά σιλό, σφαγεία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο κ.α.

  • Για τη μετατροπή σε κοινωνική παροχή του νερού, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των μεταφορών, κατοχυρώνοντας την κοινωνική ιδιοκτησία.

o        Να καταργηθούν άμεσα όλα τα διόδια σε όλη τη χώρα.

o        Πλήρης υδρευτική κάλυψη όλων των Νησιών με αξιοποίηση των υπόγειων νερών, κατασκευή λιμνοδεξαμενών όπου χρειάζεται, αντικατάσταση του απαρχαιωμένου υδρευτικού δικτύου. Η διαχείρισή του να είναι αποκλειστικά Δημόσια από τον αντίστοιχο δήμο για υγιεινό και φτηνό νερό. Αντικατάσταση του παλιού υδρευτικού δικτύου και βασικών υδρευτικών αγωγών σε Ληξούρι – Κέρκυρα – Ζάκυνθο.

o        Σύγχρονες και φτηνές Αεροπορικές και Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Σύγχρονα αποκλειστικά κρατικά δίκτυα υποδομών λιμανιών – δρόμων – αεροδρομίων σε όλα τα νησιά. Για να γίνει αυτό απαιτείται ενιαίος κρατικός φορέας Αεροπορικών και Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που θα παρέχει σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες για τον λαό και τους επισκέπτες των Νησιών. Παλεύουμε για άμεση μείωση της τιμής των εισιτηρίων και κατάργηση του ΦΠΑ στις συγκοινωνίες, την πιο συχνή σύνδεση των Νησιών με γρήγορα και ασφαλή μέσα.

Με τη δύναμη της λαϊκής ψήφου και με σκληρό ταξικό αγώνα μπορούν να προωθηθούν οι στόχοι πάλης που θέτουμε.

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες των Ιονίων Νήσων,

Τα ψηφοδέλτια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΔΗΜΑΡ, επίσημα ή «ανεξάρτητα», στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είναι συγκροτημένα από στελέχη αυτών των κομμάτων που θήτευσαν σε θέσεις διοίκησης του κράτους, των Νομαρχιών, των Δήμων. Αποδείχτηκαν ως το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ και του κεφαλαίου και εφάρμοσαν με συνέπεια την πολιτική των κομμάτων τους και της ΕΕ. Έτσι συνέβαλλαν ουσιαστικά στη συρρίκνωση του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, της αγροτικής παραγωγής και στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Όσους νέους ρόλους και «μεταγραφές» και αν πάρουν δεν πρόκειται να αλλάξουν, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπηρετούν.

Σ΄ αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση τους βοήθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γενική πολιτική του υπέρ της Ε.Ε. και των «υγειών» επιχειρηματιών. Γι’ αυτό στελεχώνει τα ψηφοδέλτιά του με εκπροσώπους μεγάλων συμφερόντων. Τώρα προεκλογικά παρουσιάζονται ξανά με δήθεν φιλολαϊκή αναπτυξιακή ρητορική και προτασιολογία. Ενώ πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2003 στην ιδιωτικοποίηση μεγάλης δημόσιας έκτασης στο Τραπεζάκι Κεφαλονιάς τώρα εμφανίζεται δήθεν λαύρος κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Λένε ψέματα!! Είναι αφερέγγυοι!! Η πολιτική που συνειδητά υπηρέτησαν και υπηρετούν είναι μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που μοναδικό κριτήριό της έχει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και ό,τι ψίχουλο μένει το δίνουν στο λαό.

Η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική – εγκληματική οργάνωση που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, υποκρίνεται ότι είναι με τους φτωχούς αλλά στη Βουλή ξεσαλώνει υπέρ των εφοπλιστών και διαθέτει γραφεία ευρέσεως εργασίας «μόνο για Έλληνες» με μισθούς 18 € την ημέρα! Είναι απαραίτητο να καταδικαστεί και να απομονωθεί από το λαό και τη νεολαία των Ιoνίων Νήσων.

Λαέ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Μη χάσεις και αυτή την ευκαιρία.
Τιμώρησε τους.
Αν βγουν αλώβητοι και από αυτή την εκλογική μάχη η θέση του λαού και της νεολαίας θα χειροτερέψει ραγδαία !!
Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Η αποχή δεν αποτελεί διέξοδο. Τους αβαντάρει. Μετράει υπέρ τους και εναντίον σου.

Στήριξε τη φιλολαϊκή πρόταξη του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους Δήμους των Νησιών μας.

Advertisements